Celidonia pentru negi: avantaje și dezavantaje ale remediului

Medicina tradițională susține că utilizarea celandinei pentru negi este justificată. Noi, ca cetățeni conștiincioși, și cu siguranță nu dușmani pentru sănătatea noastră, ar trebui să verificăm acest fapt înainte de a folosi celandina în lupta împotriva verucilor și a altor neoplasme.

Mulți dintre noi am experimentat un număr considerabil de metode diferite de tratare a verucilor - formațiuni benigne cu aspect nu foarte plăcut pe suprafața pielii. Excizia chirurgicală este destul de neplăcută, cu atât mai mult poate lăsa o cicatrice după operație, arderea negii cu azot lichid este un proces prea lung și chiar mai dureros, iar metodele cu laser nu sunt disponibile pentru toată lumea. Deci, o persoană obișnuită trebuie să inventeze o nouă metodă sau, mai bine zis, să ia în considerare metoda veche de îndepărtare a negilor - celandina.

flori de plante celandine pentru negi

Credeți-mă, nu suntem absolut susținători ai medicinei tradiționale, dintre care mulți nu justifică utilizarea și pot fi chiar periculoase pentru sănătate, ci pur și simplu împărtășesc observații și fapte care au existat de mulți ani. Și toate indică faptul că tratamentul negilor cu celidină este destul de eficient.

remedii populare cu celidină pentru negi

Plantele proaspăt tăiate sau, mai bine zis, sucul lor caustic și otrăvitor, sunt folosite pentru a îndepărta negii cu celidină. Se recomandă începerea tratamentului în timpul perioadei de înflorire a plantei pentru a avea timp să îndepărteze neoplasmul neplăcut până când planta își pierde proprietățile de vindecare.

Cum se elimină un neg cu celidină?

Trebuie urmate câteva proceduri simple pentru tratarea, cauterizarea și îndepărtarea verucilor. Înainte de a începe procesul, trebuie să spălați temeinic pielea din jurul verucii și asigurați-vă că lubrifiați această zonă cu o cremă de protecție, altfel puteți foarte ușor să vă ardeți pielea sănătoasă. Apoi, trebuie să folosiți suc de celidină din veruci, adică tratați formația cu suc proaspăt, concentrat. Locul în care ați aplicat un anumit tip de suc se va întuneca aproape imediat. Această procedură se desfășoară timp de aproximativ o săptămână, până când negul, ars cu celidină, se usucă și cade.

picături de celidină din veruci

După cum puteți vedea, este foarte ușor să îndepărtați negii cu celidină și destul de repede, dar există și aspecte negative ale procesului. Inițial, acestea sunt măsuri de precauție obligatorii atunci când se lucrează cu suc de celidină otrăvitoare, deoarece poate lăsa arsuri și pete pe piele. Trebuie amintit că celandina este utilizată pentru negi, ceea ce înseamnă că nu trebuie să lubrifiați pielea din jurul ei. De asemenea, vă recomandăm să vă asigurați că nici cea mai mică cantitate de suc nu ajunge pe membranele mucoase, ceea ce este foarte neplăcut și chiar periculos.

Dezavantaje ale utilizării celandinei

planta celandină pentru negi

Verucile arse cu celidină sunt utilizate pe scară largă în diferite țări cu culturi și obiceiuri diferite ale medicinei tradiționale. Sucul proaspăt de celidină, extractul de celidină din negi, precum și un remediu special sunt adesea folosite. Poate că aceste fonduri și medicamente ajută la scăderea creșterilor urâte și neplăcute de pe piele, dar toate au părțile lor negative.

Merită să începeți cu faptul că această metodă provoacă multe senzații dureroase, de arsură și mâncărime, astfel încât nu toată lumea poate tolera cu ușurință verucile celandine. Mai mult, acest lucru se aplică copiilor mici care nu pot fi forțați să suporte durerea sau mâncărimea.

Acest lucru este, de asemenea, periculos, deoarece după cauterizare se formează o rană mică, dar totuși, care se vindecă prea mult timp și, în plus, sunt posibile și infecții. În locul său, apare cu ușurință un punct luminos, care poate dura o viață, sau o cicatrice care se dizolvă pentru o perioadă foarte lungă de timp.

Alte remedii pentru negi pe bază de celandină

Din aceste motive, oamenii încearcă să se îndepărteze puțin de astfel de metode și să nu folosească suc de celandină concentrată și, cu atât mai mult, evită tratarea verucilor plantare cu celidină, deoarece numeroase răni pe tălpi nu vor permite mișcarea ușoară. Prin urmare, se folosesc tot mai des fonduri mixte, care sunt la fel de eficiente, dar nu au un efect atât de negativ:

  • Unul dintre acestea este considerat un mijloc pentru prepararea căruia sucul pur de celidină este amestecat cu tinctură de propolis (10%), în proporții de 1: 5. Mai mult, bandajul sau tifonul steril pliat de mai multe ori este scufundat în soluția preparată și aplicat pe locul neoplasmului. Procedura se efectuează de 2 ori pe zi;
  • Metoda care folosește glicerină și celidină pentru negi este, de asemenea, populară în rândul oamenilor. Evaluările impactului său asupra educației sunt foarte pozitive;
  • Și, în cele din urmă, dacă credeți că celidonia pură împotriva negilor este un remediu foarte arzător și neplăcut, atunci amestecați celidină uscată și vaselină. Rezultatul este un unguent moale și care funcționează bine, care poate fi utilizat în orice moment.

În medicina populară, se folosește nu numai celandina obișnuită, ci și celandina de munte pentru negi. Recenziile despre această plantă variază foarte mult, deci nu vom da exemple pentru a nu ne încurca cititorii, dar în primul rând vă vom sfătui să utilizați doar cele mai dovedite și eficiente metode. Dar, înainte de a utiliza chiar și cel mai popular remediu, cum ar fi celandina pentru negi, ale cărei instrucțiuni sunt detaliate și al căror preț este mic, cu siguranță trebuie să consultați un medic. Motivul pentru aceasta este specificitatea verucilor, deoarece acestea pot fi inofensive sau pot fi foarte periculoase, deci nu neglija sfaturile profesioniștilor și consultați întotdeauna medicii înainte de a utiliza un produs nou sau un medicament pentru dumneavoastră.